System wspomagania sprzedaży detalicznej i rozliczeń magazynowych zapewnia kompleksową obsługę sprzedaży detalicznej na obiekcie oraz kontrolę i monitoring sta- nów magazynowych.
Systemem powinny być objęte wszystkie punkty sprzedaży wewnątrz obiektu. Mogą to być w szczególności: kioski gastronomiczne, kioski mobilne, miejsca strefy hospitality (restauracje, bary, loże VIP,) fan puby, fan shopy, miejsca sprzedaży usług i produktów w obrębie wynajętych powierzchni komercyjnej (np.: SPA, klub fitness). Każdy z punktów szybkiej sprzedaży detalicznej może funkcjonować, jako oddzielny podatnik – agent wynajęty przez operatora obiektu lub jako punkt sprzedaży operatora. Oba rozwiązania mogą funkcjonować jednocześnie – zapewniając poprawność rozliczeń stanów magazynowych i utargu poszczególnych kasjerów.
System zarządzania sprzedażą wspomaga procesy:
![arrow](images/arrow.jpg)
rozliczania utargów kasjerskich (różne formy płatności w tym PAY-PASS oraz jedno- cześnie wewnętrzna bezstykowa Karta Kibica)
![arrow](images/arrow.jpg)
rozliczania ilościowego sprzedawanych produktów
![arrow](images/arrow.jpg)
prowadzenia magazynu/magazynów dla gotowych produktów jak również dla surowców gastronomicznych
![arrow](images/arrow.jpg)
pracy kelnerów i barmanów
![arrow](images/arrow.jpg)
obsługi imprez zamkniętych /bankietów etc/
System sprzedaży gastronomicznej umożliwia:
![arrow](images/arrow.jpg)
pracę na terminalach dotykowych POS lub na terminalach mobilnych
![arrow](images/arrow.jpg)
proste i szybkie definiowanie nowych produktów i cen,
![arrow](images/arrow.jpg)
proste i szybkie definiowanie kilku poziomu cen dla danego produktu – obowiązujących w wybranych porach dnia, (tzw. Happy Hours)
![arrow](images/arrow.jpg)
obsługę zarówno przez terminal dotykowy, jak i za pomocą klawiatury i myszki
![arrow](images/arrow.jpg)
planowanie automatycznej zmiany ułożenia pozycji menu na terminalach przy zmianie charakteru imprezy
![arrow](images/arrow.jpg)
automatyczne generowanie raportów dobowych
![arrow](images/arrow.jpg)
przeglądanie indywidualnych rachunków sprzedaży, przeszukiwanie ich według różnych kryteriów (godziny, rodzaju posiłku, nr terminala)
![arrow](images/arrow.jpg)
eksportowanie raportów do edytorów tekstu i arkuszy kalkulacyjnych
![arrow](images/arrow.jpg)
zdecentralizowane zarządzanie i raportowanie z dowolnej liczy zdefiniowanych centrów zysku(restauracja , bar, kiosk)
![arrow](images/arrow.jpg)
współpracę dowolnej liczby terminali POS w oparciu o jedną bazę danych
![arrow](images/arrow.jpg)
pracę z wykorzystaniem sieci LAN i WiFi
![arrow](images/arrow.jpg)
rejestrację wszystkich operacji – pozwalającą na wykonanie dowolnych analiz i spraw- dzeń dotyczących terminala, kasjera, sprzedawanych/anulowanych pozycji menu, cza- sów reakcji itd.
![arrow](images/arrow.jpg)
autoryzację użytkownika w systemie za pomocą haseł i kodów na poszczególnych poziomach uprawnień
![arrow](images/arrow.jpg)
rejestrację operacji zgodną z obowiązującymi przepisami – przygotowanie danych do przekazania do systemu księgowego
![arrow](images/arrow.jpg)
prosty sposób raportowania i analizy sprzedaży poszczególnych pozycji menu i grup towarowych (analiza najlepiej sprzedawanych pozycji i grup)
![arrow](images/arrow.jpg)
raportowanie wyników finansowych całego obiektu oraz w rozbiciu na konkretne punkty sprzedaży
System gospodarki magazynowej umożliwia:
automatyczną aktualizację stanów zapasów magazynowych po dokonaniu sprzedaży
reakcję na spadek zapasów poniżej zdefiniowanych progów ostrzegawczych i alarmo- wych
obliczanie szybkości zużycia i reakcję na tempo ubywania zapasów
samodzielną eskalację alarmową w przypadku braku reakcji operatora
łatwą rejestrację polecenia uzupełnienia zapasów w danym punkcie, jak też potwier- dzenie wykonania uzupełnienia
zastosowanie wielu, z góry przygotowanych profili imprezy (inne progi i alerty dla róż- nego charakteru imprez)
łatwą nawigację pomiędzy ekranami/modułami systemu
zarządzanie wszystkimi standardowymi transakcjami magazynowymi (wydania, przyję- cia, przesunięcia, inwentaryzacje, rozliczanie)
prowadzenie magazynów tak wartościowo (obowiązek ustawowy) oraz ilościowo (poz- walający na precyzję rozliczania i unikania sytuacji podejrzeń o naruszenia norm)
swobodną inwentaryzację częściową
definiowanie dowolnych receptur potraw z ich późniejszym, automatycznym rozliczaniem podczas sprzedaży w restauracji, barze
wyliczanie marży na wytwarzaniu i sprzedaży pozycji menu
ustalanie zadanego poziomu marży do osiągnięcia i automatyczne przygotowanie sugestii zmian cenowych do pozycji menu