System wspomagania sprzedaży detalicznej i rozliczeń magazynowych zapewnia kompleksową obsługę sprzedaży detalicznej na obiekcie oraz kontrolę i monitoring sta- nów magazynowych.
Systemem powinny być objęte wszystkie punkty sprzedaży wewnątrz obiektu. Mogą to być w szczególności: kioski gastronomiczne, kioski mobilne, miejsca strefy hospitality (restauracje, bary, loże VIP,) fan puby, fan shopy, miejsca sprzedaży usług i produktów w obrębie wynajętych powierzchni komercyjnej (np.: SPA, klub fitness). Każdy z punktów szybkiej sprzedaży detalicznej może funkcjonować, jako oddzielny podatnik – agent wynajęty przez operatora obiektu lub jako punkt sprzedaży operatora. Oba rozwiązania mogą funkcjonować jednocześnie – zapewniając poprawność rozliczeń stanów maga- zynowych i utargu poszczególnych kasjerów.
System zarządzania sprzedażą wspomaga procesy:
rozliczania utargów kasjerskich (różne formy płatności w tym PAY-PASS oraz jedno- cześnie wewnętrzna bezstykowa Karta Kibica)
rozliczania ilościowego sprzedawanych produktów
prowadzenia magazynu/magazynów dla gotowych produktów jak również dla surowców gastronomicznych
pracy kelnerów i barmanów
obsługi imprez zamkniętych /bankietów etc/
System sprzedaży gastronomicznej umożliwia:
pracę na terminalach dotykowych POS lub na terminalach mobilnych
proste i szybkie definiowanie nowych produktów i cen,
proste i szybkie definiowanie kilku poziomu cen dla danego produktu – obowiązujących w wybranych porach dnia, (tzw. Happy Hours)
obsługę zarówno przez terminal dotykowy, jak i za pomocą klawiatury i myszki
planowanie automatycznej zmiany ułożenia pozycji menu na terminalach przy zmianie charakteru imprezy
automatyczne generowanie raportów dobowych
przeglądanie indywidualnych rachunków sprzedaży, przeszukiwanie ich według różnych kryteriów (godziny, rodzaju posiłku, nr terminala)
eksportowanie raportów do edytorów tekstu i arkuszy kalkulacyjnych
zdecentralizowane zarządzanie i raportowanie z dowolnej liczy zdefiniowanych centrów zysku(restauracja , bar, kiosk)
współpracę dowolnej liczby terminali POS w oparciu o jedną bazę danych
pracę z wykorzystaniem sieci LAN i WiFi
rejestrację wszystkich operacji – pozwalającą na wykonanie dowolnych analiz i spraw- dzeń dotyczących terminala, kasjera, sprzedawanych/anulowanych pozycji menu, cza- sów reakcji itd.
autoryzację użytkownika w systemie za pomocą haseł i kodów na poszczególnych poziomach uprawnień
rejestrację operacji zgodną z obowiązującymi przepisami – przygotowanie danych do przekazania do systemu księgowego
prosty sposób raportowania i analizy sprzedaży poszczególnych pozycji menu i grup towarowych (analiza najlepiej sprzedawanych pozycji i grup)
raportowanie wyników finansowych całego obiektu oraz w rozbiciu na konkretne punkty sprzedaży
System gospodarki magazynowej umożliwia:
automatyczną aktualizację stanów zapasów magazynowych po dokonaniu sprzedaży
reakcję na spadek zapasów poniżej zdefiniowanych progów ostrzegawczych i alarmo- wych
obliczanie szybkości zużycia i reakcję na tempo ubywania zapasów
samodzielną eskalację alarmową w przypadku braku reakcji operatora
łatwą rejestrację polecenia uzupełnienia zapasów w danym punkcie, jak też potwier- dzenie wykonania uzupełnienia
zastosowanie wielu, z góry przygotowanych profili imprezy (inne progi i alerty dla róż- nego charakteru imprez)
łatwą nawigację pomiędzy ekranami/modułami systemu
zarządzanie wszystkimi standardowymi transakcjami magazynowymi (wydania, przyję- cia, przesunięcia, inwentaryzacje, rozliczanie)
prowadzenie magazynów tak wartościowo (obowiązek ustawowy) oraz ilościowo (poz- walający na precyzję rozliczania i unikania sytuacji podejrzeń o naruszenia norm)
swobodną inwentaryzację częściową
definiowanie dowolnych receptur potraw z ich późniejszym, automatycznym rozliczaniem podczas sprzedaży w restauracji, barze
wyliczanie marży na wytwarzaniu i sprzedaży pozycji menu
ustalanie zadanego poziomu marży do osiągnięcia i automatyczne przygotowanie sugestii zmian cenowych do pozycji menu